Ne nyissunk ajtót az Avason ismeretlennek, egy idegen járja a házakat

Megosztás

Munkavégzést ajánl, nagyon rámenős, már-már erőszakos, többnyire az idősebb, sokszor egyedül élő korosztályt célozza meg. Természetesen előre kéri a komoly pénzt a még el sem végzett munkáért.

Találkoztunk már hasonló elkövetési formával, ilyenkor a lakásba becsengető, furcsa idegenek többségében csalók is, akik vagy hanyag munkát végeznének, vagy semmit sem, a pénzre utaznak, ráadásul közben jó eséllyel terepszemlét is tartanak, hogy egyrészt mit lehetne gyorsan elemelni és netán érdemes lehet-e visszatérni később valami értékesebbért.

A közösségi médiában hívta fel a figyelmet Sz. Anita, de néhány hónappal ezelőtt is találkozhattunk hasonlóval. “Avason egy pasi járkál, a lakásokba csenget. Ha kinyitják, ajtóstól vonul be, és felújítási munkát ajánl, papírt nem kell aláírni, de fizetni igen. Jelen esetben ablak szigetelést vagy mit akart eladni potom 60 ezer forintért. Ha nem kéred a melót, veszekszik. (Reméljük ennél többet tényleg nem tesz.)”

Anita a továbbiakban leírta, hogy rendőrség felé jelezte a dolgot, a Klapka György utcában történt az eset, de gyanítható, hogy más utcákban is próbálta már eladni a dolgot. Unalomig ismételt aranyszabály, hogy idegeneknek sose nyissunk azonnal ajtót (lehetőleg semmikor sem), ilyen felettébb gyanús ügyletnél pedig végképp ne fizessünk ki semmilyen pénzösszeget, pláne előre.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek